چه زمانی باید فیلتر هوای کولر خود را تمیز کنیم؟

چه زمانی باید فیلتر هوای کولر خود را تمیز کنیم؟

تهویه مطبوع انجام عملیاتی روی هوا است تا بتوان شرایط محل مورد نظر را برای زیستن، کارکردن یا عملیات صنعتی معین، راحت و بهداشتی کرد اما رسیدن به این هدف پیش شرط هایی دارد که باید رعایت کرد. هوای محیط دارای آلودگی هایی است که این الودگی ها میتوانند شامل گرد و غبار، بوها،  ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها و… باشند. الودگی های محیطی اگر کنترل نشوند میتوانند خطر جدی برای سلامت شما باشند.

دستگاه های تهویه مطبوع ضمن تهویه کردن (به گردش در آوردن) هوا، مطبوع راحتی ما نیز میکنند. در این بین فیلتر ها یکی از موارد مهمی هستند که در آسایش ما نقش مهمی را ایفا میکنند. سیستم های تهویه مطبوع با استفاده از فیلتر هایی که دارند تا حدی میتوانند ذرات گرد و غبار،بوها، پرزهای موجود در هوا که به وسیله فرش ها ولباس ها در هوا پراکنده شده اند و حتی موها و چربی ها  را  که مطلوب ما نیستند به خود جذب کرده  و در حذف عوامل آلودگی نقش مهمی را ایفا کنند. این فیلتر ها در صورتی میتوانند به درستی این وظیفه را انجام دهند که تمیز باشند.

 

چه زمانی باید فیلتر هوای کولر خود را تمیز کنیم؟

 

اگر به طور مرتب فیلتر کولر گازی خود را تمیز نکنید کثیفی آن باعث خواهد شد تا بهره وری و راندمان کار کولر گازی پایین بیاید زیرا هوای گرمی که به داخل پنل کولر گازی کشیده میشود تا با گذشتن از روی کویل های خنک به هوای خنک و دلچسب تبدیل شود باید برای تمیز شدن و عاری شدن از هر گونه ذرات از این فیلتر ها بگذرد حجم زیاد آلاینده ها در فیلترها باعث می شوند که  فیلترها دیگر نتوانند وظیفه ی خود را به خوبی انجام دهند و قسمتی از این آلاینده ها به قسمت اصلی تهویه مطبوع شما یعنی کویل اواپراتور یا خنک‌کننده شما راه پیدا کند؛بهترین مکان جهت رشد ویروس ها و قارچ ها.

پنل داخلی کولر های دوتیکه محیط هایی تاریک و مرطوب هستند، بهترین مکان جهت رشد ویروس ها، باکتریها،قارچ ها و کپک ها که عامل اصلی بیمارها هستند. عوامل بیماری زایی محیطی که سلامتی ما را تهدید میکنند و از آنجایی که تهویه همیشه در حال گردش هوا در خود هستند میتوانند به سرعت آلودگی هایی درون خود را در محیط منزل شما منتشر کنند.

همانطور که سرد شدن هوا در زمستان باعث میشود افراد در محیط های بسته با ویروس ها دست به گریبان شوند، در فصول گرم سال نیز در محیط های بسته چنین اتفاقی رخ میدهد و البته با سرعت بیشتر. از طرفی در زمان بروز چنین شرایطی، به علت بسته بودن راه‌های ورود و خروج هوای تازه و تمیز مثل درب‌ها و پنجره‌ها و حضور افراد بیمار، میکروب زدایی کمی سخت است. اما برای از بین بردن باکتری‌ها باید هرچه سریع‌تر دست به کار شوید و فیلترهای کولر خود را تمیزکنید.

با استناد به نتایج تحقیقاتی که در این زمینه  انجام شده، می‌توان گفت که علت بسیاری از بیماری‌ها و مرگ و میر در سراسر جهان عفونت است. همان‌طور که می‌دانید انواع میکروب‌ها به‌راحتی توانایی سازگاری با محیط را دارند و به همین دلیل به شدت سلامت افراد را تهدید می‌کنند.

فیلتر های کولر خود را همیشه تمیز نگه دارید

حجم زیاد آلودگی بر روی فیلتر های باعث عدم تصفیه مطلوب میگردد و این آلودگی ها به درون کولر شما راه پیدا میکنند. باکتریها، کرک و پرز های فرش ها، گرد و غبار، چربی های آشپرخانه که در هوای محیط خانه شما هستند به درون کولر شما مکیده میشوند. باکتریها از رطوبت بالا و محیط مساعد آنجا استفاده کرده و تکثیر میشوند. چنین محیطی مطلوب رشد قارچ و کپک هاست و به زودی شاهد رشد آنها هم می شوید.

کپک نوعی قارچ میکروسکوپی است که در مکان های مرطوب رشد می کند. به طور معمول کپک در بیشتر خانه ها دیده می شود. اگر چه از بین بردن آنها بسیار سخت است، اما برای سلامتی خود و خانواده خود این کار باید انجام دهید. برخی از انواع کپک ها می توانند سمی و تهدیدی برای سلامتی شما باشند. این کپک ها، هاگ های کوچکی آزاد می کنند که باعث ایجاد علائم آلرژی می شوند. خوشبختانه کپک های داخل خانه به راحتی از بین می روند. همه کپک ها به ویژه کپک های سیاه، سلامت فرد را به خطر می اندازند.

حساسیت به کپک ممکن است به ژن های فرد بستگی داشته باشد. اگرچه آمار بیماری های مربوط به کپک بالا نیست، اما اغلب اشتباه تشخیص داده می شوند. همه اتاق ها به‌ویژه زیر زمین، حمام و آشپزخانه به تهویه هوای مناسب و نظافت دائمی برای جلوگیری از رشد کپک و قارچ نیاز دارند نتایج بررسی ها نشان می دهد که در برخی موارد، یکی از علت های سینوزیت، عفونت های قارچی است.

 

چه زمانی باید فیلتر هوای کولر خود را تمیز کنیم؟

 

در واقع پس از درمان طولانی سینوزیت، اگر بیمار بهبود پیدا نکند، متخصص گوش و حلق و بینی به عفونت قارچی مشکوک می شود. تشخیص بیماری در مرحله اولیه ضروری است تا درمان لازم شروع شود و از خطرناک شدن بیماری پیشگیری شود. معمولا کپک ها و سفیدک ها در هر آب و هوایی هم که باشید به سراغ خانه شما می آیند.

این مسئله در آب و هواهای گرم و مرطوب شایع تر است و وجود آنها نیز می تواند برای سلامتی شما خطرناک باشد. کپک ها انواع مختلفی دارند که غالبا انواع سیاه و یا سبز رنگ آنها در خانه ها نفوذ می کنند و آسیب زا هستند. تمامی سفیدک ها و کپک ها می توانند برای سیستم تنفسی شما تحریک کننده باشند و سیستم ایمنی افرادی را که مستعد هستند به خطر بیندازند.

به همین دلیل نیز لازم است که این کپک ها و هم چنین سفیدک ها را در نواحی مختلف خانه بررسی و شناسایی نمایید و آنها را هر چه زودتر پاک نموده و بزدایید. اگر به انتشار قارچ ها و کپک ها بی توجه شوید باید منتظر انتشار باکتریها و ویروس ها نیز باشد زیرا که محیط مساعدی جهت رشد این الودگی ها مهیا کرده اید.

بهترین زمان جهت تمیز کردن فیلترها

شاید به طور قطع نتوان گفت که هر هفته یا هر روز زمان مناسبی جهت تعویض فیلترهای دستگاه شماست. بهترین حالت این است که خودتان بررسی کنید زمانی که فیلترهای کولر شما تغییر رنگ داد و یا دچار کثیفی شد آنها را تمیز کنید.

چگونه فیلتر های هوای کولر را تمیز کنیم؟

بهترین وسیله جهت شستن این فیلترها استفاده از مایع ظرفشویی است. برای اینکار به روش زیر عمل کنید:

ابتدا دستگاه تهویه مطبوع خود را خاموش کنید

سپس درب قاب کولر خود را باز کنید

 

چه زمانی باید فیلتر هوای کولر خود را تمیز کنیم؟

 

چه زمانی باید فیلتر هوای کولر خود را تمیز کنیم؟

سپس فیلترها را از جای خود به آهستگی خارج کنید

چه زمانی باید فیلتر هوای کولر خود را تمیز کنیم؟

آنها را زیر آب خیس کنید و مقداری مایع ظرفشویی روی آنها بریزی

چه زمانی باید فیلتر هوای کولر خود را تمیز کنیم؟

سپس یا یک فرچه به آهستگی و با دقت به نهوی که باعث خراب شدن مش های توری فیلترها نشود آن را تمیز کنید

چه زمانی باید فیلتر هوای کولر خود را تمیز کنیم؟

سپس به خوبی آبکشی نموده و در محیط سایه گذاشته خشک شوند

چه زمانی باید فیلتر هوای کولر خود را تمیز کنیم؟

تذکر: هیچ‌گاه فیلتر ها را خیس در جای خود نگذارید، این موضوع باعث می شود تا فرآیند رشد باکتری ها و قارچ ها سرعت بیشتری پیدا کند

نکاتی که باید در خصوص فیلترهای بو و آنتی باکتریال در کولر های اسپیلت مورد توجه قرار گیرد

در سیستم های پیشرفته امروزی از فیلترهایی خاص جهت گرفتن بوی بد محیط از جمله بوی سیگار و حتی ضد عفونی کردن هوای محیط به وسیله فیلتر آنتی باکتریال وجود دارد. دانستن چند مورد در خصوص این فیلتر ها حاضر اهمیت هستند.

فیلترهای آنتی باکتریال انوع مختلفی و فرآیند عمکرد متفاوتی دارند:

1- به وسیله یونیزه کردن هوا

2- به وسیله فیلتر کاتیشن (نوعی شیمیایی)

فیلترهایی که به وسیله یونیزه کردن هوا کار میکنند غالبا در بالاترین سطح قبل از فیلتر هوا قرار میگیرند  و با عبور هوا از روی سطح خود آن را باردار کرده و به این نحو باعث ته‌نشین شدن ذرات شده

فیلترهای با نام کاتیشین که از گیاه چای سبز ساخته می شوند در واقع اسفنج هایی هستند که به این گیاه اغشته شده و با عبور هوا از داخل شبکه ی متخلخل خود باکتری ها را ضد عفونی میکنند. در خصوص این نوع فیلترها باید همیش به خاطر داشت که این نوع فیلترها تاریخ انقضای یکساله دارند و بعد از یکسال دیگر قابل استفاده نیستند بلکه حتی مضر هم هستند و تولید اوزون کرده که برای سلامتی و حتی چشم ها نیز مشکل ساز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد